Naša stranka

Najnovijim prijedlogom HDZ poručuje da ne želi izbore uskoro

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 15:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi krug prijedloga rješenja mostarskog statutarnog i izbornog problema krenuo je prijedlogom HNS-a koji je iznova ponovio redizajniran jedan od svojih već prije prezentiranih modela. Taj pokušaj kreiranja rješanje za održavanje mostarskih izbora prokomentarisali su u mostarskom odboru Naše stranke.

“Model koji je Hrvatski narodni sabor, tj. HDZ nanovo ponudio samo je dokaz da vladajućim strankama kod nas nije cilj niti održavanja izbora, niti implementacija presude Ustavnog suda; cilj je je na političkoj pijaci progurati rješenje koje najbolje odgovora pojedinoj političkoj opciji, kojoj joj u kombinatorici brojeva osigurava najveći broj mandata”, priopćili su iz Naše stranke Mostar.

Još jedna stvar je indikativna, odustajanje HDZ-a od modela “jedan čovjek – jedan glas” i jedne izborne jedinice.

“Činjenica je da su sa objavljivanjem rezultata popisa i uočavanjem da je etničko preglasavanje postala teško moguće, HDZ odustao od svog godinama proklaminiranog modela, te prešao u etapu kombiniranja i kalkuliranja s brojevima, dokazavši da mu nikad i nije bio cilj implementirati presudu, već učiniti način kako će isti model vladanja moći dugoročno zadržati”, zaključili su.

Naša stranka Mostar još jednom je ponovila da su rješenja ponuđena u platformi “Naš Mostar” jednostavan skup principa i vrijednosti koje bježđe od stranačkog kalkuliranja i crtanja granica, te Grad Mostar vide kao normalan funkcionalan grad.

Kopirati
Drag cursor here to close