''Vruće'' u RS-u

Na svaki prosvjed opozicije vladajući u RS organizirat će miting

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko opozicija u Republici Srpskoj nastavi s prosvjedima, i vladajuće stranke će na svaki taj prosvjed organizirati miting podrške RS-u'', najavila je premijerka RS-a Željka Cvijanović.

''Ukoliko je opozicija naumila iscrpljivati narod prosvjedima, onda ćemo i mi svaki put organizirati naš miting 'Podrške RS-u' i njenim institucijama'', dodala je.

Navela je i da se svi ti skupovi moraju organizirati u skladu sa zakonom, ali i da moraju računati i na one koji žele prošetati Banja Lukom ili imaju druge poslove i da ih ne bi trebalo u tome onemogućavati.

Iako su subotnji prosvjedi opozicije i miting vlasti u RS-u bili ocjenjivani za sigurnosno rizični, protekli su bez problema, što je, kazala je, pokazalo ''zrelost institucija i građana RS-'.

Cvijanović je dodala da je čula stavove mnogih građana, koji su ostali šokirani polemikom članova opozicije s predstavncima Srpske pravoslavne crkve, navodeći da se ni oni koji glasuju za SDS ne mogu složiti sa stavovima rukovodstva te stranke, da patrijarh Irinej treba formirati stranku, ako hoće da se bavi politikom.

Opoziciji zamjera i to što su nastojali omalovažiti sigurnosna upozorenja premijera Srbije Aleksandra Vučića, koja je, u najboljim namjerama, želio podijeliti s RS-om. 

Kopirati
Drag cursor here to close