UNOBiH

Na Rači oduzet tekstil u vrijednosti 50.000 KM

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 10:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničkom aktivnošću carinskih službenika u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenika Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Tuzla, privremeno je oduzeta razna tekstilna roba u vrijednosti 50.000 KM, priopćeno je danas iz Uprave za neizravno oprezivanje (UNO) BiH.

Kako se pojašnjava, na kamionu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koji je iz Republike Srbije ušao u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Rača, u ambalaži koja se nalazila na kamionu pronađena je veća količina tekstilne robe koja se pokušala prokrijumčariti u BiH.

Detaljnim pregledom teretnog vozila u Carinskoj ispostavi Bijeljina, unutar kartonske ambalaže službanici UNO pronašli su 26 bala razne tekstilne robe koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje već se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH.

Kompletne aktivnosti na terenu su zajedno proveli carinski služenici u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenici Odsjeka za provođenje propisa – Grupe za sprečavanje krijumčarenja iz Regionalnog centra UNO u Tuzli.

S obzirom da to djelo ima obilježje kaznenog djela ovlašteni službenici UIO kontaktirali su dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH radi poduzimanja daljnjih mjera radi procesuiranja odgvornih.

Kopirati
Drag cursor here to close