Banja Luka

Na motoru bježali policiji s kilogramom marihuane

Vijesti / Crna Kronika | 13. 11. 2014. u 10:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv Blagoja Riđešića (1992.) iz Trebinja i Aleksandara Bubnjevića (1991.) iz Banja Luke predložena je mjera pritvora, nakon što su uhićeni s kilogramom marihuane.

Banjalučka policija je protiv njih Okružnom tužiteljstvu Banja Luka dostavila izvještaje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Ove osobe su na motoru Kawasaki prvo pobjegle policiji, koja ih je pokušala zaustaviti, zbog postojanja osnova sumnje da motor koriste za izvršenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Vozač motora, Blagoje Riđešić, s kojim je kao suvozač bio i Aleksandar Bubnjević, se oglušio o izdato naređenje da stane i pokušao pobjeći, prilikom čega je oštetio dva službena vozila vlasništvo MUPRS-a.

Nakon toga policijski službenici su zaustavili motor, uhitili Riđešića i Bubnjevića i tom prilikom kod njih je pronađen i oduzet kilogram marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te zbog postojanja osnovane bojazni da će ometati kazneni postupak uticajem na suizvršitelje i svjedoke, priopćeno je danas iz Okružnog tužiteljstva Banja Luka. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close