Snimljeno kamerom

Na kongresu SDA zbog dopisivanja glasova zamalo izbila tučnjava

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 20:50 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na šestom Kongresu Stranke demokratske akcije, koji se danas održava u Sarjevu, Bakir Izetbegović izabran je za predsjednika SDA, ali je došlo do problema tijekom glasanja za njegovog zamjenika.

Naime, rezultati glasovanja za zamjenika predsjednika stranke i osam potpredsjednika nisu još poznati, iako je ranije najavljeno da će se znati do 22 sati.

Neslužbeno N1 doznaje da je za zamjenika predsjednika SDA izabran Adil Osmanović.

Također se doznaje da je bilo nepravilnosti tijekom glasovanja, a navodno su se dopisivala imena i glasovi.

Tijekom pauze na kongresu SDA u Zetri došlo je do incidenta kada je grupa okupljena oko Mirsada Kukića, predsjednika Županijskog odbora SDA Tuzlanske županije, nasrnula na članove izbornog povjerenstva.

Kukić je optužio članove povjerenstva, na čijem je čelu Sadikom Ahmetovićem, da "dopisuju imena na listiće kandidata".

Dnevni Avaz prenosi kako su izaslanici kongresa predvođeni Kukićem uzvikivali "šta muljate", "tražit ćemo da se sve poništi", tvrdeći da su "glasovali za jedne, a biraju se drugi".

Dio izaslanika je tražio da se napravi posebna grupa za nadzor brojanja. Jedna od članica je izašla za govornicu i upozorila da se ne dopušta promatračima da se uvjere u regularnost brojanja glasova za potpredsjednike i zamjenika.

''Ovo je neregularno, članovi povjerenstva imaju olovke i dopisuju na listiće imena kandidata'', kazao je Kukić za "Avaz".

Pojedini mediji već su iznijeli neke neslužbene podatke kada su u pitanju rezultati glasovanja za potpredsjednika ove stranke.

Tako ističu da su za potpredsjednike izabrani Šemsudin Dedić sa 386 glasova, Šefik Džaferović sa 465, Mirsad Kukić 327, Edin Mušić 416, Edin Ramić 372, Asim Sarajlić 421, Safet Softić 377 i Denis Zvizdić 440 glasova.

Kopirati
Drag cursor here to close