Anonimni pilot

Na derbi utakmicu u Maksimiru poslali dron sa suzavcem

Vijesti / Flash | 18. 05. 2015. u 07:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabrinuti građani u subotu predvečer panično su zvali policiju žaleći se da iz maksimirske šume dolazi čudan miris od kojeg ih peku oči. U tim trenucima točno preko puta šume, derbi Dinama i Hajduka ulazio je u samu završnicu, dok je 15 tisuća navijača svjedočilo još jednom trijumfu modrih. No, netko je atmosferu očito želio pokvariti.

Policija je odmah odgovorila na poziv i na terenu pronašla - dron s ostacima suzavca. Bespilotna letjelica “zapela” je u rasadniku Šumarskog Fakulteta.

Međutim, u policiji izjavljuju da ga još uvijek ne povezuju s nogometnom utakmicom. No, čini se da je ipak drvo spasilo 15 tisuća navijača, derbi, ali i obraz hrvatskog nogometa. Anonimni pilot očito ne zna manevrirati daljinskim pa je dron zabio u krošnju drveta. Letjelica je pala i suzavac “zamirisao” Maksimirom.

Kakve bi posljedice bile da je ovaj bio precizniji i da je dron doista uletio na stadion između sjeverne i istočne tribine, srećom, možemo samo nagađati. Nagađaju i svi koji sa derbijem i nogometom imaju bilo ikakve veze pa se tako može čuti sa raznih strana raznih i tumačenja te “krivaca”.

- Očekujem od policije da nakon očevida i potrebnih vještačenja izvjesti javnost o čemu se radi i da provede kriminalističko istraživanje o pozadini cijelog slučaja. Zajedno s policijom ćemo i dalje raditi na sigurnosti i poduzimati sve potrebno da se naši navijači na stadionu osjećaju potpuno sigurno i bezbrižno da uživaju u igri i pobjedama Dinama – izjavio je Dinamov direktor sigurnosti, Krešimir Antolić, a piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close