Iz Beograda u Sarajevo

Na aerodromu Sarajevo oduzet Rolex vrijedan 15.000 KM

Vijesti / Flash | 22. 11. 2015. u 12:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za neizravno oporezivanje, u suradnji sa službenicima Granične policije BiH, spriječili su nezakonit pokušaj unosa skupocjenog sata marke Rolex u Bosnu i Hercegovinu.

Na letu iz Beograda, državljanin Bosne i Hercegovine nastanjen u Sarajevu, prilikom carinskog pregleda na upit carinika ima li išta prijaviti za carinjenje, odgovorio je da nema.

Detaljnim pregledom osobne prtljage pronađen je ručni sat svjetski poznate marke Rolex, vrijedan 928.000 RSD, odnosno protuvrijednosti 15.000 KM. Uz sat pronađena je i dokumentacija o od?brenom povratu poreza na dodanu vrijednost stranom državljaninu u Republici Srbiji. Nakon što je otkiven carinski prekršaj, carinski službenici na Aerodromu Sarajevo privremeno su oduzeli predmetni sat, koji ?? predan službenicima Grupe za spr?ečavanje krijumčarenja.

Protiv osobe koja je učinila carinski prekršaj bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, koji će i donijeti konačnu odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close