Proces

Mutne radnje oko zemljišta Poljoprivredne škole

Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2017. u 22:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave Ministarstva za unutarnje poslove za organizirani i teški kriminalitet u srijedu su lišili slobode osobu s inicijalima B.J., koja se sumnjiči za zloupotrebe u predmetu 'zemljište Poljoprivredne škole Banja Luka'.

Iz MUP RS-a su priopćili da je B.J. uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi s kaznenim djelom suizvršiteljstvo, zajedno sa M.S., koji je ranije lišen slobode. Uhićeni će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva.

Prethodno su mediji u Banjoj Luci, pozivajući se na neslužbene izvore, objavili da je policija iz Pravobraniteljstva RS-a izuzela sav materijal vezan za predmet 'Poljoprivredna škola' i ispitala novog zamjenika pravobranitelja Borislava Jeličića, čijem imemovanju se nedavno protivila opozicija u Narodnoj skupštini RS-a.

Jeličić je, inače, na funkciji zamjenika pravobranitelja RS-a sa sjedištem u Banjoj Luci, početkom srpnja, zamjenio uhićenog Mirka Stojčinovića. Nakon imenovanja na funkciju Jeličić je rekao da je 'čist kao suza', a da je 'Poljoprivredna škola' kompleksno pitanje.

Zemljište Poljoprivredne škole u Banjoj Luci, koje je u više navrata prometovano, već duži period je predmet brojnih sudskih procesa.

Gradska uprava Banja Luka je prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korištenja. Zemljište te škole prodato je kompaniji 'Bingo', koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. 'Bingo' je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od Grada odštetu od 20 milijuna KM. Međutim, Mirko Stojčinović je tada, bez znanja grada, prihvatio odluku o poravnanju.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić upozorio je u siječnju Ministarstvo pravde RS-a da je Stojčinović u više slučajeva, među kojima je i predmet 'Poljoprivredna škola', nanio veliku štetu gradu.

Stojčinović je uhićen 3. srpnja i osumnjičen je da je kao zamjenik pravobranitelja RS-a propustio da podnosi tužbe ili obavijesti grad o ishodu pojedinih sudskih sporova, čime je drugim osobama omogućio sticanje protupravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

Kopirati
Drag cursor here to close