RS

MUPRS: Stradalo 16 osoba u poplavama; Mediji, ne širite dezinformacije!

Vijesti / Flash | 18. 05. 2014. u 11:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, u protekla 72 sata u poplavama u RS-u stradalo je 16 osoba (Bijeljina 1, Vlasenica 1, Srbac 1, Doboj 9, Šamac 2 i Modriča 2).

Broj stradalih se utvrđuje, kako je priopćeno, na osnovu tijela, odnosno leša koji se nađe ili svjedoka koji mogu da potvrde da je osoba nestala u vodenoj bujici.

- Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a nijednog trenutka nije reklo da isključuje da je to konačan broj žrtava, imajući u vidu težinu i složenost situacije, ali neistine koje pojedini mediji plasiraju da se deseci leševa kriju i ne želi se reći javnosti su laž – navode iz entitetske policije.

Podsjećaju da je u RS-u na snazi izvanredno stanje i jedinice civilne zaštite, policija, spasilačke ekipe iz zemlje i inozemstva zajedno sa građanima bore se za svaki život koji mogu da spase od vodene bujice i ''sramotno je da u ovakvom trenutku netko licitira ljudskim životima na ovaj način''.

Iz Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a pozivaju predstavnike medija i medijske kuće da prilikom izvještavanja o poplavama ugroženim područjima poštuju novinarski kodeks i princip objektivnog i istinitog izvještavanja zasnovanog na činjenicama.

- Izanredno stanje koje je jučer proglašeno na teritoriji RS-a podrazumjeva da svi građani treba da budu u službi pomaganja građanima u poplavama ugroženim područjima i stabilizacije stanja, a ne širenja dezinformacija i neistina. Širenje dezinformacija o broju žrtava u poplavama ugroženim područjima ni na koji način ne pomaže tamnošnjem stanovništvu, jer se radi o neistinitim i neprovjerenim podacima – navode iz entitetske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close