Lukač

MUP RS ne može uhvatiti napadače na Vučića jer su u Federaciji

Vijesti / Flash | 22. 07. 2015. u 11:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas kako je entitetska policija identificirala veći broj osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića, 11. srpnja u Potočarima, ali, kako je naveo, te osobe nisu dostupne MUPRS-a, jer se, uglavnom, nalaze u Federaciji BiH.

Taj broj osumnjičenih je, navodi, veći od broja osoba koje je jučer privela Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

''Očekujemo da će doći do njihovog privođenja i nadam se ne samo saslušanju, već i određivanju pritvora i drugih mjera i radnji koje će dovesti do rasvjetljavanja kompletnog slučaja'', rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Podsjetivši da MUPRS vodi istragu o napadu na Vučića, on je precizirao da nisu bili obaviješteni od SIPA-e o jučerašnjem privođenju nekih od osoba koje se sumnjiče za napad 11. srpnja na Vučića.

''Što su oni dobili od informacija tijekom saslušanja koje je kao što znamo trajalo više sati i zbog čega su pušteni na slobodi je u nadležnosti oni koji su to radili'', rekao je Lukač navodeći da nema nadležnost komentirati te radnje.

Ipak, navodi da je očekivao da će biti privredni svi koji su umiješani u napad na Vučića nakon komemoracije u Potočarima kod Srebrenice.

''Ima dovoljno snimaka, fotografija, već je dovoljno identificiranih osoba koje se mogu privesti ili na saslušanje zbog informacija ili trebaju biti uhićeni i procesuirani zbog pokušaja ubojstva Vučića i ostalih kaznenih djela poticanja na ubojstvo, izazivanje opće opasnosti, izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti i mržnje i drugih kaznenih djela'', smatra ministar unutarnjih poslova RS-a ističući da sve to „usporeno ide“, ali se nada da će se sve rasvijetliti.

Lukač i dalje tvrdi da su napadi na Vučića bili organizirani.

''Ne smatramo da se radi o nekoj stihiji, o navijačkim hirovima. Organiziranost tog napada može se prepoznati i mislim i dokazati te se nadam da će to istraga pokazati'', naveo je Lukač.

Podsjećamo, SIPA je jučer uhitila, a nakon saslušanja i pustila, Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muju Dizdarevića iz Tešnja, koji su na fotografijama koje je ranije objavio MUP Republike Srpske, označeni kao ''sudionici atentata na Vučića''.

Kopirati
Drag cursor here to close