Zajedničke snage

Multinacionalna civilno-vojna vježba "Balkanski odgovor" kao borba protiv terorizma

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 12:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kruševcu je danas počela je multinacionalna civilno-vojna vježba „Balkanski odgovor 2015“. Tema vježbe je akcija spašavanja u uvjetimakontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje i akcidentima, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije.

Na vježbi sudjeluju pripadnici Ministarstva obrane i Vojske Srbije (Vojnomedicinske akademije, Centra ABHO, 246. bataljona ABHO, Centra za vezu i informatiku), predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova - Specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasnog bataljona Kruševac, policijske uprave Kruševac, jedinice Civilne zaštite Sektora za izvanredne situacije Kruševac, Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra, kao i ekipe Crvenog križa Srbije, Opće bolnice Kruševac, javlja Anadolija.

U provođenju vježbe su uključeni pripadnici međunarodne Organizacije Ujedinjenih naroda za zabranu kemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Status promatrača na vježbi imaju predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španjolske, Nigerije, Poljske, Mađarske, Europske komande oružanih snaga SAD i Europske obrambene agencije.

Aktivnosti na vježbi neće imati utjecaja na lokalno stanovništvo u bližem i daljem okruženju poligona „Ravnjak“. Vježba koja se održava vojarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ Centra ABHO će trajati do petka, 29. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close