Vi kažete

Mostaru zapečaćena sudbina grada slučaja

Vijesti / Politika | 31. 07. 2014. u 07:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradu Mostaru zapečaćena je sudbina grada slučaja. Uvjereni su u to čitatelji portala Bljesak.info, koji su sudjelovali u anketi na pitanje kakvim Mostar vide za deset godina.

Prema rezultatima ankete, u kojoj su sudjelovala 2.082 čitatelja, kultura i sport nemaju nikakve šanse u gradu na Neretvi.

Naime, najmanji broj čitatelja smatra da će Mostar za deset godina biti grad kulture (26 čitatelja) i grad sporta (44). Ni obrazovanje ni turizam nisu najbolje prošli. Tako samo 100 čitatelja misli da će za deset godina Mostar postati grad obrazovanja, a njih 231 vjeruje u mostarski turizam.

Malo više nade ima 349 čitatelja, koji smatraju da će za jedno desetljeće Mostar postati grad koji se ponovno budi.

No, većina ipak smatra kako će Mostar ostati ono kakvim ga se danas oslovljava. Čak više od polovice onih koji su sudjelovali u anketi, njih 1332, vjeruje da će Mostar i za deset godina biti grad slučaj.

Čini se kako je politika, koja, kad je Mostar u pitanju, stalno spominje dogovore koji su na vidiku, a nikako da se provedu, u potpunosti umorila javnost. Mostar je personifikacija problema koji visi nad čitavom zemljom, mnogi su uvjereni kako rješenje problema grada na Neretvi donosi i lakša rješenja brojnih drugih političkih pitanja.

No, dok se politika raspetljava da bi se spetljala u novi čvor, vrijeme prolazi, a sudeći prema mišljenju čitatelja portala Bljesak.info, ono nije na strani Grada ni ljudi kojem u gradu bez izbora žive.

Kopirati
Drag cursor here to close