Odluka Vlade

Mostarsko Cerno će biti izdvojeno iz Služanja

Vijesti / Flash | 13. 08. 2014. u 12:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zakonom o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, čiji je Nacrt utvrđen na današnjoj sjednici Vlade FBiH, definiran je novi naziv naseljenog mjesta Mostarsko Cerno u Općini Čitluk.

Time bi Mostarsko Cerno bilo izdvojeno iz naseljenog mjesta Služanj.

Općinsko vijeće Općine Čitluk dužno je, u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona, uskladiti svoje propise o nazivima i granicama naseljenih mjesta s novim odredbama.

Inicijativu za utvrđivanje novog naseljenog mjesta Mostarsko Cerno, a koje bi nastalo izdvajanjem dijela naseljenog mjesta Služanj, pokrenula je sama Općina Čitluk.

U obrazloženju inicijative istaknuto je kako je, nakon stupanja na snagu Zakona o matičnim knjigama, došlo do negodovanja građana iz dijela Služanja, za koji se koristio naziv Mostarsko Cerno.

Građani iz ovog naselja su do stupanja na snagu Zakona mogli upisivati činjenice prema svojoj volji. Tako su se za matične knjige koje su se do tada vodile za naseljeno mjesto Služanj upisivali nazivi Mostarsko Cerno, Cerno ili Služanj.

Uslijed dosljedne primjene Zakona negodovala je većina građana naselja Mostarsko Cerno koji su pokrenuli postupak izdvajanja iz naseljenog mjesta Služanj.

U prilog tome se može istaći i činjenica kako je ovaj dio naseljenog mjesta Služanj imao i svoju mjesnu zajednicu, te da postoji i prirodna granica između njih, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close