vruća sezona

Mostarski vatrogasci zadovoljni: Plaće ne kasne, vatre se gase

Vijesti / Politika | 22. 07. 2015. u 07:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosan sam na sve vatrogasce, posebno na vatrogasce u Gradu Mostaru, koji su od početka srpnja konstantno na nogama. Jučer je u Mostaru temperatura zraka iznosila 45 stepeni Celzijusa i nije se moglo hodati ulicom. Zamislite kako je onda vatrogascima koji su negdje u brdu, šumi, na strmom terenu uz vatrenu buktinju i 25 litara vode na leđima. Učinjeni su ekstremni napori i svi koji su na bilo koji način učestvovali zaslužuju pohvale i sve čestitke'', rekao je Oslobođenju zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić.

Istaknuo je kako je samo na području Mostara od prvog dana srpnja do jučer zabilježeno čak 170 požara.

''Najteže je bilo na području Miljkovića i u Malom Polju'', rekao je Jurić, iskazavši zadovoljstvo urađenim poslom, ali je upozorio građane Mostara na činjenicu da usljed ogromnih vrućina i manjka padavina, požar može buknuti praktično iz ničega.

''Građani se moraju suzdržavati bilo kakvog plamena i paljenja vatre. Kada vatra počne gorjeti, u ovakvim uvjetima ju je preteško zaustaviti na vrijeme, jer je ogromna suša i ona se širi munjevitom brzinom. Također, vrlo je bitno da građani koji vide požar reagiraju na vrijeme i odmah pozovu 123, te vatrogasce obavijeste o požaru. Svaka minuta u ovakvim situacijama je vrijedna'', dodao je Jurić.

Zapovjednik mostarskih vatrogasaca istaknuo je i kako su uvjeti u kojima danas rade vatrogasci u Mostaru znatno povoljniji nego u ranije.

''Plaće više ne kasne, s obzirom na to da je regulirano da vatrogasci svoje dohotke primaju u isto vrijeme kada i uposlenici Gradske uprave. Od dana kad je na snagu stupila ova odluka, naša su primanja redovna i stabilna. Već jučer (utorak, op.ur.) smo dobili plaću za lipanj, rekao je Jurić, pohvalivši i pojačanje kadra s 13 vatrogasaca – sezonaca, uz devet novih koji će uskoro biti u stalnom radnom odnosu. Sezonci su nam znatno olakšali posao. Da nije bilo njihovog angažmana, sumnjam da bismo bili ovako uspješni. Također, Vatrogasna postrojba Mostar uskoro će postati brojnija za devet novih vatrogasaca koji će u budućnosti biti u stalnom radnom odnosu. Natječaj je već proveden, a trenutno je u tijeku žalbeni rok'', rekao je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close