Civilna zaštita Mostar

Mostarski vatrogasci spremniji nego prijašnjih godina, upućen apel građanima

Vijesti / Flash | 06. 07. 2015. u 11:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vatrogasna postrojba Mostara ove sezone znatno spremnija nego ranijih godina, jer je izvršena značajna nabavka suvremenih materijalno-tehničkih sredstava te je izvršen prijem novih vatrogasaca'', rečeno je u ponedjeljak na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara koja je održana u Gradskoj vijećnici.

Glavne teme sjednice, kako je priopćeno iz Stožera CZ, bile su preventivne mjere zaštite od požara i preporuke za zaštitu od visokih temperatura zraka, koje su prognozirane za iduće dane.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić informirao je članove stožera o stanju protiv požarne zaštite na području grada. Naglašena je potreba za odgovornim i savjesnim ponašanjem građana zbog povišenih temperatura zraka i opasnosti od izbijanja požara.

Apel građanima

Upućen je apel građanima da u ljetnom razdoblju s više pozornosti pristupaju svim radnjama koji mogu dovesti do izbijanja požara kao i da se lako zapaljive materije odlažu na propisani način.

''Stožer civilne zaštite Grada Mostara upozorava sve pravne osobe da su dužne poduzeti preventivne mjere zaštite od požara što uključuje naročito redovito čišćenje i održavanje svih dvorišta i prostora koje koriste te osiguravanje protupožarnih putova.

Građani su pozvani da blagovremeno obavještavaju o svim eventualnim opasnostima od izbijanja požara ili samog požara na telefon 123 koji je dostupan 24 sata ili telefon broj: 558 253 do 16 sati'', poziva građane Stožer CZ.

Pročitajte i savjete stručnjaka: Kako se zaštiti od visokih temperatura

Stožer civilne zaštite Grada Mostara preporučuje građanima da se ograniči kretanje i vožnja tijekom dana od 10 do 18 sati, da se prostorije ukoliko nisu klimatizirane, dobro prozrače tijekom noći ili rano ujutro.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH u iduća tri dana u BiH se očekuju visoke dnevne temperature zraka od 32 do 38, na sjeveru i jugu lokalno i do 40 °C.

Kopirati
Drag cursor here to close