Kazna

Mostarski prosvjednik Mušica državi mora platiti 100 KM

Vijesti / Politika | 25. 05. 2015. u 08:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muharem Hindić Mušica, čovjek koji prosvjeduje na mostarskom Španjolskom trgu više od godinu dana dobio je pravosnažno Rješenje Županijskog suda kojom mu se potvrđuje ranija presuda Općinskog suda prema kojoj je osuđen za "kršenje Zakona o javnom redu i miru Hercegovačko-neretvanske županije".

Kako navodi portal StarMo, prema tekstu Rješenja, kojom mu se potvrđuje ranija presuda Općinskog suda prema kojoj je osuđen za "kršenje Zakona o javnom redu i miru Hercegovačko-neretvanske županije", Hindić je dužan platiti 100 KM kazne i 50 KM za troškove vođenja postupka.

Sud je u odluci naveo kako Hindić nije podastro "nikakve materijalne dokaze za svoje tvrdnje", pa je ista, prema mišljenju Suda - neosnovana.

"To je sada došlo da idem u zatvor, da platim kaznu ili, po njihovom, da me jednostavno 'skinu'", izjavio je Hindić za StarMo, aludirajući da iza ekspresno brzo završenog procesa stoje politički motivi.

Hindić tvrdi kako političke elite stoje iza cijelog procesa i da one kontroliraju rad pravosuđa, pa i u njegovom slučaju te opovrgava izjave policajca izrečene na Sudu kako je tokom protestnog okupljanja rekao: "Vi ste fašisti, vi niste Mostarci, vi ste seljaci".

"To nije moj žargon i ja tako ne govorim. Stid bi me bilo da sam nešto tako kazao. Policajcu sam pred sucem otvoreno kazao da ne govori istinu", kazao je za StarMo Hindić te je uz optužbe na račun vladajućih optužio i opoziciju, koja, unatoč tome što pola godine nema vlasti u županiji, ''šuti, a uzeli su novac".

Podsjećamo, Hindić je u ožujku prošle godine priveden nakon što specijalna policija nije dopustila prosvjednicima, koje je on predvodio, da prođu šetnicom Nikole Šubića Zrinjskog (Lenjinovo šetalište) prema Rondou.

Hindić je nakon puštanja iz pritvora rekao medijima kako ga je policija tukla i da su mu pokušali slomiti ruku. No, policija je podigla kaznenu prijavu protiv njega zbog ometanja službene policijske osobe u obavljanju posla. 

Kopirati
Drag cursor here to close