Ogorčeni

Mostarski logoraši šokirani oslobađajućom presudom

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 14:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Udruženju logoraša u Mostaru ogorčeni su oslobađajućom presudom za Vojislava Šešelja. Pitaju se što ovakve odluke poručuju mladima.

''Ovo je sramota za pravosuđe u Haagu. Ogromna sramota što su oslobodili jednog ovakvog zločinca po svim točkama optužnice. Ja mogu reći da je ovo poruka mlađim naraštajima da se mogu baviti isto ovakvim stvarima kao što se bavio Šešelj i proći nekažnjeno ubojstvima, progonima, bošnjačkog, hrvatskog stanovništva, i da se zato ništa ne odgovara'', rekao je Ćazim Lulić član Udruženja logoraša Mostar za Radio Slobodna Europa.

Ibro Bubalo, također član Udruženja je rekao kako je oslobađajuća presuda koju je donio sud u Haagu ''van svake pameti''.

''Ispada da mi svi koji smo bili prograni, protjerani, ispada da smo to dobrovoljno činili a nismo bili prisiljeni. To je za mlade jedna poruka koja ničemu dobrom ne vodi'', rekao je Bubalo
Prema optužnici protiv Šešelja, snage poznate kao "šešeljevci", su 1992. godine ubili 88 civila iz mostarskih naselja, te ih bacili u deponiju u Uborku, a 18 civila iz mjesta Zalik ubili su u gradskoj mrtvačnici Sutini.

Mostar: Bivši logoraši ogorčeni presudom

Mostar: Bivši logoraši ogorčeni presudomU Udruženju logoraša u Mostaru ogorčeni su oslobađajućom presudom za Vojislava Šešelja. Pitaju se šta ovakve odluke poručuju mladima. Opširnije: http://www.slobodnaevropa.org/contentlive/presuda-vojislavu-seselju/27644175.html?nocache=1

Posted by Radio Slobodna Evropa - Balkanski Servis on 31. ožujka 2016
Kopirati
Drag cursor here to close