Pomoć poplavljenima

Mostarski komunalci donirali materijal, a žele dati i novac

Vijesti / Svijet | 05. 06. 2014. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komunalna poduzeća Grada Mostara J.P.“Vodovod“ d.o.o.Mostar, J.P.“Komunalno“ d.o.o. Mostar i J.P.“Parkovi“ aktivno su se uključila u akciju pomoći poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine.

Akciju koordinira Udruga poslodavaca komunalnog gospodarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine pod motom 'Komunalci-komunalcima' na način da daju na raspolaganje materijalno tehnička sredstva kojima raspolažu za period koji će biti utvrđen s Udrugom.

Tako je J.P.“Parkovi“ volonterima iz Mostara koji su pružali pomoć na raščišćavanju ugroženih područja u sjevernom dijelu BiH doniralo 30 lopata, 10 krampa, 50 pari rukavica i 5 kariola. Na traženje Civilne zaštite Grada Mostar-Operativni centar Parkovi su na raspolaganje ustupili i vozilo-cisternu za ispiranje ulica na ugroženim područjima, priopćeno je iz Gradske uprave.

J.P.“Komunalno“ d.o.o.Mostar na raspolaganje je dalo kamion nosivosti dvanaest tona-kiper troosovinac i jednu pumpu 1000 l/min, dok je J.P.“Vodovod“ d.o.o.Mostar stavilo na raspolaganje jednu cisternu sa odgovarajućom posadom za vrijeme za koje je to potrebno.

Pored toga uposlenici ova tri gradska komunalna poduzeća podržali su inicijativu za izdvajanje određene svote novčanih sredstava za pomoć kolegama sa ugroženih područja.

Sva pomoć će biti usmjeravana putem Koordinacijskog tijela Udruženja poslodavaca komunalnog gospodarstva u Federaciji BiH prema zahtjevima komunalnih poduzeća s ugroženih područja i prema prioritetima za saniranje šteta i normalizaciju života, priopćeno je iz Gradske uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close