Inicijativa

Mostarska agonija bit će riješena izmjenama Izbornog zakona i Statuta grada?

Vijesti / Flash | 03. 07. 2015. u 14:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 priopćio je kako je nastavio aktivnosti oko Inicijative za razgovore o izmjenama Izbornog zakona i Statuta grada Mostara.

Nakon bilateralnih sastanaka s političkim subjektima koje su prepoznale potrebu za kreiranjem izbornih pravila za Mostar i odazvale se pozivu, jučer je, 2. srpnja, u prostorijama HDZ 1990 upriličen sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici relevantnih političkih subjekata koje djeluju u gradu na Neretvi.

Predstavnici stranaka su iskazali spremnost za nastavak aktivnosti s ciljem izlaska iz krize u koju je Mostar uvučen nepostojanjem volje za razgovorom i kreiranjem pozitivnog ozračja za sve žitelje ovoga grada, te dodali kako još jednom pozivaju i dvije najodgovornije stranke za ovo stanje na priključivanje u nastavku pregovora, stoji u priopćenju.

U njemu se dodaje kako lošim i neodgovornim politikama grad nema rješenje izbornih pravila niti za lokalne izbore 2016. što će produbiti krizu u kojoj se svi nalaze, a proces donošenja vitalnih odluka svesti na stranačke središnjice, a ne na predstavnike žitelja grada.

HDZ 1990 je, kako se ističe, predložio svim sudionicima potpisivanje zajedničke izjave, koja će biti upućena Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, a kojom će se pozvati zastupnici najvišeg državnog zakonodavnog tijela na rješavanje otvorenog pitanja i kreiranje Izbornog zakona za Grad Mostar.

''Sve okupljene stranke iskazale su zadovoljstvo održanim sastankom i iskazale političku volju nastavak aktivnosti, te time i zaustavljanje agonije kroz rješavanje političke, upravljačke, gospodarske, socijalne, a napose društvene krize u našem Mostaru.

HDZ 1990, kao odgovoran politički subjekt, ne želi biti dijelom ustaljenih političkih obrazaca koji krivca uvijek traži u drugom, već idemo u susret problemu, što će, uvjereni smo, rezultirati pozitivnim raspletom i dugo iščekivanim demokratskim izborima u Mostaru na kojima će građani Mostara izravno dati povjerenje onima koji to zaslužuju. Na tragu takvog djelovanja je pokrenuta ova Inicijativa koja je, definitivno, obećavajuća'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close