Akcija

Mostarci će ipak glasovati

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Građani Mostara će imati priliku glasovati na tri biračka mjesta i to na Španjolskom trgu, Trgu Musala, te na platou ispred Mepas Malla'', stoji u pozivu na akciju povodom neodržavanja izbora koju organiziraju Agencija lokalne demokratije Mostar, Vijeće mladih grada Mostara, OKC 'Abrašević', Mreža 'Naše društvo', Udruženje mladih psihologa te Youth Power.

''Na ovim izborima građani će imati priliku da odgovore na pitanja i iskažu svoj stav o stanju u gradu Mostaru povodom neodržavanja izbora u posljednjih osam godina. Ovo je prilika da savjesni građani Mostara prekinu agoniju i pošalju jasnu poruku: da imaju pravu da biraju i da budu birani, da imaju pravo na funkcionalnu vlast i da imaju pravo na grad'', navodi se u priopćenju.

Organizatori navode kako inicijativa potiče isključivo od mladih građana grada Mostara bez političkih i stranačkih utjecaja.

'''Pozivamo sve građane da se odazovu na izbore i da se zajedno sa nama izbore za Mostar – grad u kojemu ćemo htjeti ostati'', navodi se.

Akcija će se održavati 2. listopada u vremenu od 10:00 do 19:00 sati, na navedenim lokacijama.

Istodobno, i mostarski SDP uputio je poziv građanima na simboličko glasovanje.

''Svjedoci smo da Mostar i ovaj put nema izbore kad i ostale lokalne zajednice u BiH. To znači da pored nemogućnosti glasovanja građani ponovno neće moći sudjelovati u kreiranju proračuna niti će imati priliku raspravljati o utrošku svoga novca. U znak protesta, a duboko suosjećajući s građanima Mostara ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo, SDP BiH će na dan izbora 2. listopada organizirati na više lokaliteta (Trg Musala, Španski trg, Projektant) u gradu punktove s izbornim kutijama gdje će građani moći simbolički glasati odnosno iznijeti svoje mišljenje'', naveo je SDP. 

Kopirati
Drag cursor here to close