Čulo

Mostarac priznao krijumčarenje i pristao na zatvor

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2015. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tihomir Čulo koji je optužen za kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenih djela trgovine ljudima i krijumčarenje migranata u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi sklopio je Sporazum o priznanju krivice s tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne kaznu zatvora u rasponu od dvije do pet godina.

Potpisivanjem sporazuma optuženi je u potpunosti priznao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 21. ožujka 2014. godine, a koja je u potpunosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH 28. travnja 2014. godine.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju kaznenih djela koja su opisana u optužnici.

Tim sporazumom optuženi potvrđuje da je informiran o sadržaju optužnice Tužiteljstva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Čulo je rođen 15. studenog 1970. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivan, državljanin je BiH i Republike Hrvatske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close