21. stoljeće

Mostar u borbi s fekalijama, a radovi najavljeni tek za jesen

Vijesti / Politika | 25. 06. 2014. u 08:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako smo u 21. stoljeću, još uvijek nije riješen problem površinskih kanalizacija u ovom naselju. Od kada smo promijenili cijevi, to naselje je manje poplavljeno. Jedino konkretno i pravo rješenje je postavljanje kolektora koji bi građanima omogućio normalan život'', rekao je za Dnevni list direktor JP Vodovod Mile Puljić komentirajući činjenicu da se u mostarskom naselju Vatikan građani bore s fekalijama.

Mostarske novine navode kako se građani spomenutog naselja već nekoliko dana bore se s nadležnim institucijama po pitanju fekalija koje se ulijevaju u rijeku Radobolju i koje izravno štete svim stanovnicima.

Središtem grada širi se nesnosan smrad, a stanovnici više ne znaju kome se trebaju obratiti jer, kako kažu, njihove probleme ne želi riješiti nitko od nadležnih institucija.

Od ranije je također poznato da ovo urbano naselje ima površinsku kanalizaciju koja stvara velike probleme građanima.

Jedan od stanovnika ovog naselja Vlado Crnogorac izjavio je kako je posljednjih dana u naselju Vatikan situacija u potpunosti nepodnošljiva.

''Posljednjih par dana ovdje užasno smrdi, osobito u večernjim satima. Tada ne možemo čak ni na balkon izići. Počelo je ljeto, temperature će biti znatno veće, što će uvelike utjecati na povećanje smrada'', rekao je za Dnevni list Crnogorac.

Dodao je kako su na ovoj lokaciji prije nešto više od dva mjeseca mijenjane cijevi, a da žitelji još uvijek ne znaju ni zbog čega ni zašto.

Ono što zabrinjava i ostale žitelje ovog naselja jest opadanje vodostaja rijeke Radobolje kada će, kako tvrde, samo fekalije i otpadne vode teći rijekom.

Iz JP Vodovod Mostar potvrdili su kako su mijenjane cijevi prije dva mjeseca, a razlog tome je pokušaj da se smanje problemi s kojima se susreću žitelji ovog naselja.

Direktor Vodovoda je rekao Dnevnom listu kako je za ovaj projekt odobreno pola sredstava iz gradskog proračuna i kako se nada da će radovi krenuti već na jesen ove godine.

Na pitanje održava li se voda koja se ulijeva u Radobolju na njezinu čistoću, rekao je kako nije.

Kopirati
Drag cursor here to close