Najviši standardi

Mostar: Sud vrijedan 3 milijuna KM na novoj adresi

Vijesti / Flash | 23. 03. 2015. u 14:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru danas je službeno počeo s radom na novoj adresi - u novoizgrađenoj zgradi u Ulici Maršala Tita 94, priopćeno je iz tog suda te se dodaje kako Zemljišnoknjižni ured ostaje u staroj zgradi, u Ulici Adema Buća 20.

Od 18. ožujka 2015. godine prijam stranaka u pisarnici suda u staroj zgradi, kao i u novoj zgradi, do 10. travnja 2015. godine će se obavljati u vremenu od 9 do 11 sati svaki radni dan.

Stranke će kao i do sada moći predati pismena za sud, dobiti razna uvjerenja i ovjeriti dokumente. U razdoblju od 18. ožujka do 10. travnja 2015. godine neće se moći vršiti uvidi u predmete u pisarnici i arhivi suda.

Prijam kaznenih i prekršajnih predmeta vršit će se u tijeku cijelog radnog vremena. Registar pravnih osoba će od 24. ožujka do 10. travnja 2015. godine raditi u novoj zgradi sa strankama utorkom i četvrtkom od 11 do 13 sati i to samo aktualnih izvoda za tvrtke koje su rokom vezane za sudjelovanje na javnim natječajima.

Nakon 10. travnja 2015. godine Registar pravnih osoba će sa strankama raditi po dosadašnjem redovnom rasporedu.

Nova zgrada suda izgrađena je u skladu s najvišim europskim standardima, a raspolaže s oko 4.100 četvronih metara funkcionalno organiziranog prostora i sadrži: četiri sudnice, funkcionalnu i strankama pristupačnu pisarnicu u prizemlju, arhivu u podrumu s direktnim pristupom pisarnici, dovoljan broj ureda za suce i administrativno osoblje na prvom katu i u potkrovlju.

Također, zgrada suda ima kontrolu na ulazu, koji će ujedno biti prilagođen osobama s invaliditetom, prostor za sudsku policiju, info pult, lift za više katove, restoran, sustav grijanja i hlađenja s geotermalnim izvorom energije, te je izvršeno opremanje suda uredskim namještajem, te računalnom opremom.

Zahvaljujući investiciji vrijednoj više od 3 milijuna KM stvoreni su kvalitetni uvjeti za rad što je jedan od preduvjeta za efikasniji rad nositelja pravosudnih funkcija, postizanje boljih rezultata, pružanje više razine usluga, a olakšan je i pristup građanima, korisnicima sudova.

Sredstva za projekt rekonstrukcije i izgradnje osigurali su Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine putem Projekta unapređenje efikasnosti pravosuđa te Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Za ovu namjenu VSTV BiH je iz granta Norveške izdvojio 2,15 milijuna KM, dok je Vlada HNŽ-a iz proračun izdvojila 1 milijun KM.

VSTV BiH će nastaviti implementirati projekte rekonstrukcije i modernizacije zgrada pravosudnih institucija koje imaju hitnu potrebu za takvom intervencijom kako bi se dugotrajno riješio problem smještajnog kapaciteta i omogućio efikasniji rad sudova i tužiteljstava, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close