Sredstva pričuve

Mostar šalje 10.000 KM pomoći talijanskim gradovima

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 13:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi se bar dijelom prevladale posljedice zemljotresa koji je pogodio gradove u središnjoj Italiji te pružila pomoć stradalima, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je danas Odluku kojim se talijanskom Crvenom križu iz sredstava pričuve odobrava novčana potpora u iznosu od 10.000 KM.

Gradonačelnik Bešlić uputio je i veleposlaniku Italije u BiH Ruggeru Corriasu u ime Grada Mostara i osobno ime, najdublje izraze sućut narodu Republike Italije povodom zemljotresa u kojem su život izgubile na stotine građana.

''Prenesete podršku građana Mostara pogođenim zemljotresom i naše želje za brzim oporavkom svih povrijeđenih'', istaknuo je između ostalog u svom telegramu gradonačelnik Mostara.

Grad Mostar ovim putem poziva sve one koji su u mogućnosti da upute pomoć prijateljskom narodu Italije, zemlje koja je tijekom ratnih godina pomagala Mostaru, te nakon rata sve do danas sudjelovala u brojnim projektima obnove u našem gradu, od izgradnje Starog mosta, Interpretacijskog muzeja, Muzeja Stari grad, rekonstrukcije Gradskog kupatila te odlaska mladih Mostara u Montegrotto Terme i dugih projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close