Ronioci iz Gradačca

Mostar: Pronađeno tijelo mladića

Vijesti / Crna Kronika | 09. 09. 2015. u 10:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijelo nesretnog mladića Davora Barišića, koji se prije tjedan dana utopio u Neretvi, nađeno je kod Lučkog mosta. 

Nesretni mladić pronađen je stotinjak metara nizvodno od mosta u jako nepristupačnom dijelu rijeke gdje raniji zaroni nisu dali nikakve rezultate. No, gradačački ronioci objavili su kako je tijelo pronađeno nakon prvog zarona. 

Tijelo su na lokaciji Gvozden pronašli članovi ronilačkog kluba Vidara Gradačac i pripadnici JOP-a MUP-a HNŽ oko 11 sati uz pomoć Gorske službe spašavanja te interventne spasilačke službe Mostara, a pod vodstvom PU Mostar.

Dežurni tužitelj je za Bljesak.info potvrdio kako se radi o tijelu Barišića.

''Smrt je vjerojatno nastupila utapanjem. Bit će izvršen pregled tijela kako bi se ustanovilo ima li ozljeda, te da na taj način ustanovimo je li bilo kaznenog djela ili ne'', rekao je tužitelj.  

Naime, prošlu srijedu je u 2.10 sati prijavljen nestanak studenta Barišića (1994.) iz Gradačca. Nestanak je prijavio Barišićev prijatelj M.T. (1995.) iz Žepča koji je rekao kako je njegov prijatelj upao i Neretvu kod Starog mosta i nije se više pojavljivao na površini vode.

Policijska patrola na mjestu događaja je utvrdila da su se u grupi nalazili prijatelji D. B., M.M. (1993.) iz Žepča i M. T. (1995.) iz Žepča ispod Starog mosta. U jednom trenutku Barišić je upao u vodu, te ga voda nosi 10-ak metara i više se nije pojavljivao na površini.

Potragu za nestalim mladićem pratila je i prava drama jer su njegova majka i sestra same počele pretraživati obale rijeke tvrdeći kako im nitko ne želi pomoći i tražiti tijelo.

Iz GSS-a BiH je za Bljesak.info rečeno kako su uradili sve što je u njihovoj moći, ali da ronjenje nije dalo rezultate. GSS je istaknuo i proceduralne probleme, te kako je nalog od Civilne zaštite čekan 24 sata.

Upućeni pak tvrde za Bljesak.info kako je Specijalna jedinica MUP-a HNŽ-a trebala voditi potragu, ali da zbog činjenice da im nikada nije nabavljena nikakva oprema to nije bila u mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close