Nadogradnja video nadzora

Mostar: Postavljaju se nove video kamere

Vijesti / Flash | 22. 09. 2017. u 06:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri nove kamere u gradu Mostaru danas se priključuju na sustav, a uskoro kreće postavljanje novih 18 kamera.

Kako saznajemo iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije u četvrtak je počela nadogradnja video nadzora u gradu, te su postavljene tri kamere na Rondou, koje se danas priključuju na sustav.

Odobreno je i postavljanje i 18 novih kamernih mjesta te uskoro slijedi rad na postavljanju preostalih kamera.

Podsjetimo u gradu trenutno ima deset postavljenih kamera, koje su ranije često bile mete vandala, s obzirom da visoka rezolucija kamera koja omogućava prepoznavanje lica, kao i praćenje automobilskih tablica, dovodi do lakšeg prepoznavanja prekršitelja zakona.

Iz Vlade HNŽ je čak 2016. godine najavljeno da će biti instalirano novih petnaest kamera, koje će znatno proširiti prostor koji nadzire mostarska policija. I dalje je to daleko od optimalne brojke od 76 kamera koje bi bile omogućile pokrivanje 90 posto područja grada Mostara.

''Više od 70-ak kamera će biti postavljeno u određenom vremenskom razdoblju. Istina, sredstva su ograničena, ali iznaći će se sredstva za ovu namjenu. Sve ono što je na tragu povećanja sigurnosti građana svakako valja učiniti'', rekao je tada Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close