Uz Neretvu

Mostar: Policija uz Neretvu otkrila 13 migranata afro-azijskog porijekla

Vijesti / Flash | 03. 03. 2014. u 15:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Terenskom centru Mostar Službe za poslove sa strancima danas je u poslijepodnevnim satima predato 13 ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla. Ovu grupu stranih državljana otkrila je mostarska policija dok su se kretali uz obalu rijeke Neretve.

Identitet i porijeklo ovih osoba tek treba biti utvrđen s obzirom da ne posjeduju nikakva identifikacijska dokumenta.

U narednom razdoblju Služba za poslove sa strancima će u suradnji sa drugim sigurnosnim agencijama u našoj zemlji poduzeti mjere s ciljem utvđivanja činjenica o tome iz kojeg smjera i na koji način su se ovi ilegalni migranti našli na području BiH, te otkrivanju eventualnih organizatora krijumčarenja ljudi ukoliko se dokaže postojanje elemenata tog kaznenog djela.

Do kraja dana ova grupa ilegalnih migranata bit će smještena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu gdje će boraviti do utvrđivanja njihovog identiteta i zemlje porijekla, te povratka u matičnu, odnosno zemlju iz koje su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, navedeno je iz Službe za poslove sa stranicma.

Neslužbeno se saznaje da su ove osobe primjetili radnici Željeznica FBiH koji su pozvali policiju, a policija je dalje obavijestila Službu za poslove sa strancima. Imigranti su primjećeni uz prugu u Bačevićima, južno od Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close