Izlazak u grad

Mostar: Policija izvršila kontrolu u 24 objekta, privedene četiri osobe

Vijesti / Flash | 22. 12. 2014. u 17:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je Bljesak.info već ukratko pisao, u petak navečer provedena je policijska akcija u Mostaru, dok su gradom kružile priče kako policija provodi raciju i pretrese.

Kako je iz MUP-a HNŽ priopćeno za Bljesak.info policijska akcija u Mostaru provedena je s ciljem preventivnog djelovanja povodom predstojećih blagdana Božića i Nove godine.

"Akcija nije bila usmjerena prema konkretnim osobama, nego se radi o prevenciji eskalacije nasilja i sličnih pojava koje se događaju tijekom blagdana. Izvršeno je legitimiranje osoba u više ugostiteljskih objekata i na javnim površinama na prostoru cijelog Mostara i prigradskih naselja", priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

U ovoj akciji sudjelovalo je više desetaka policijskih službenika iz sve tri policijske uprave koje djeluju na području HNŽ. Sudjelovali su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, ustrojbene jedinice, te Jedinica operativne potpore (JOP, tzv. specijalci).

Akcija je provedena u ukupno 24 objekta u petak u vremenu od 18 sati do ponoći. Osim gradske zone Mostara, nekoliko osoba je kontrolirano u naseljima Livač, Potoci i Vrapčići. Tijekom ove akcije kod jednog maloljetnika pronađen je bokser, dok je na različitim lokacijama izuzet određen broj drugog hladnog oružja.

Na lokalitetu naselja Centar 2 u blizini jednog od objekata koji su bili predmet provjere policijskih službenika pronađena je vrećica sa odbačenim speed-om. Ova akcija provedena je uspješno, te nije zabilježeno nasilno ponašanje pojedinaca, nije bilo ozlijeđenih osoba, a rezultirala je privođenjem četiri osobe protiv kojih slijede kaznene prijave zbog nezakonitog posjedovanja oduzetih predmeta, priopćeno je iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close