Mjere i radnje

Mostar: Otkriveni napadači koji su i zapucali prilikom pljačke djevojke

Vijesti / Crna Kronika | 07. 10. 2015. u 17:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Mostar dostavila je izvješće o dopuni kaznene prijave Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv Jasmina K. (1975.) i Đenana S. (1976.) obojica iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Razbojništvo' propisano čl. 289. st. 2 KZ FBiH.

Osumnjičeni su, koji su i ranije osuđivani, 29. rujna oko 21:25 sati u mostarskom naselju Čekrk maskirani presreli uposlenicu poslovnice sportske kladionice 'Premier' S.B.

''Jasmin K. je uz prijetnju i upotrebu automatske puške sustigao S.B. koja je bježala, grubo je uhvatio za ruku i ispalio dva metka uzrak, te joj otuđio torbu u kojoj se nalazio dnevni pazar u iznosu od 900 KM'', navodi se iz MUP-a HNŽ.

Ppolicija je navela kako je po prijemu prijave o počinjenom kaznenom djelu, angažirano više jedinica PU Mostar, a posebno Odjel kriminalističke policije kao i Sektro krim. policije u sjedištu, te su poduzete mjere i radnje predviđene zakonom o kaznenom postupku FBiH.

Operativnim radom prikupljena su saznanja o osumnjičenim osobama, isti su identificirani i lišeni slobode. Također, pronađeno je vozilo koje su osumnjičeni koristili u izvršenju kaznenog djela.

Po naredbi Suda, izvršen je pretres kuća koje su koristili osumnjičeni, te je u kući Jasmina K. pronađena veća količina streljiva kalibra 7,62 mm i dva okvira automatske puške, navodi MUP HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close