Istraga traje

Mostar: Osim cigareta otuđeno i 40 000 KM; Istraga proširena na Prozor, Jablanicu i Ljubuški

Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2014. u 06:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon održanog ročišta u Županijskom sudu Mostar, određen je pritvor četvorici uhićenih u ponedjeljak u Mostaru u združenoj policijskoj akciji 'Sunce'. Naredni mjesec iza rešetaka će provesti Anes Kurbegović, inače optuženi u predmetu 'Lutka', te Šeherzada Porić, Darko Sliško i Samir Serdarević, dok je Zoran Šimić pušten na slobodu.

Četvero pritvorenih osumnjičeno je da su, kao članovi zločinačke organizacije, izveli više teških krađa, među kojima u ponedjeljak veliku pljačku cigareta, kao i novca u mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, nakon čega su i uhićeni. Dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije Kemal Maksumić zatražio je mjeru pritvora zbog bojazni da bi, ako se nađu na slobodi, mogli utjecati na svoje uučesnike, ali i na tragove i dokaze.

"Nakon provale u to skladište uz magistralnu cestu M-17 u Ortiješu, zaplijenjen je kamion i u njemu su nađene ukradene cigarete, čija količina još nije utvrđena, odnosno nisu još sve izbrojane. No, okvirno se procjenjuje da je riječ o cigaretama vrijednim milijun i dvjesto tisuća maraka. Iz skladišta je ukradeno i skoro 40.000 maraka u gotovom novcu", rekao nam je Maksumić.

Inače, osim ove petorke, policija traga i za njihovim suučesnicima, a potjernica je, kako se saznaje, raspisana za Andrijom Begom iz Prozora/Rame, Mugdimom Omanovićem iz Bugojna, te za Tonijem Brkićem iz Ljubuškog.

'Dnevni avaz' saznaje i da su u utorak poslijepodne, u okviru ove akcije, na području Jablanice uhićeni braća Kemal i Nezir Šćuk, čiji su objekti, odnosno kuće, kao i restoran na ulazu u Jablanicu, pretresani. Oni su nakon uhićenja predati u nadležnost MUP-ova Livanjske i Zapadnohercegovačke županije, koji se naknadno uključio u ovu akciju.

Kopirati
Drag cursor here to close