Završna konferencija

Mostar: 'Novinari bez granica' iz HNŽ i Crne Gore održali završnu konferenciju

Vijesti / Flash | 25. 10. 2013. u 10:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se danas održava (Stuentski hotel Mostar) završna konferencija projekta "Novinari bez granica", koji realiziraju Radio 'Bijelo Polje' i Fakultet humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru , a financira Europska unija.

Menadžerica projekta za BiH Elvira Ćemalović - Dilberović u izjavi za novinare kazala kako će se se na današnjoj konferenciji prezentirati rezultati istraživanja nastalih tijekom šestodnevne ljetne škole koja je u Bijelom Polju organizirana za predstavnike lokalnih medija i studente i to iz četiri općine HNŽ-a, te iz šest općina iz Crne Gore.

"Nakon završetka ljetne škole polaznicima je određen mentor s kojim su radili određenu temu iz istraživačkog novinarstva i svi su ti radovi objavljeni u posebnoj brošuri koja će se danas predstaviti", kazala je Ćemalović Dilberović. Podsjetila je kako je projekt "Novinari bez granica" započeo u siječnju ove godine, a završit će 10. studenoga, također ove godine.

Direktor Radija 'Bijelo Polje' i menadžer projekta za Crnu Goru Dragić Rabrenović izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta, istaknuvši kako su uspješno razbijene određene predrasude i barijere između novinara iz BiH i Crne Gore.

"Također smo uspjeli i da novinari, koji rade u lokalnim medijima, započnu razmišljati kako je moguće istraživačko novinarstvo i na lokalnoj razini, a ne samo na nacionalnoj", kazao je Rabrenović.

Inače, ukupna vrijednost projekta prekogranične suradnje 'Novinari bez granica' je 89,223.00 eura od čega je partneru projekta u Crnoj Gori pripalo 49,843.00, a partneru iz Bosne i Hercegovini 20,680.00 eura, pri čemu je Univerzitet "Džemal Bijedić" sudjelovalo s 8,000.00 eura, a Radio 'Bijelo Polje' s 10,700.00 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close