Devedesetka

Mostar ne smije biti grad klasičnih rekonstrukcija

Vijesti / Politika | 14. 05. 2015. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar ne smije biti talac populističkih izjava, niti grad „klasičnih rekonstrukcija“ u privatnim interesima stranačkih lobista'', priopćio je GO Mostar HDZ1990 objavivši kako je uputio poziv svim strankama na početak pregovora i iznošenja stavova o mogućem rješenju koje će Mostar vratiti građanima na upravljanje.

GO Mostar HDZ1990, navodeći kako je pokrenuo razgovore s drugim relevantnim strankama o pitanju izmjene Izbornog zakona za Mostar, podsjeća kako su zadnji izbori za lokalnu vlast održani davne 2008. a da je Ustavni sud donio presudu o potrebnoj izmjeni izbornih pravila za Mostar još 2010.

''OHR je od tada pokušao sjesti stranke za jedan stol i čak ponudio dva prijedloga, no na žalost građana Mostara, nije se odmaklo ni koraka u donošenju konačne odluke. Najveću odgovornost nose dvije stranke HDZ i SDA koje su najavljivale kako su se dogovorili oko Mostara ali po ovome što vidimo, njihov dogovor je da u Mostaru nema izbora'', navodi 'Devedesetka' i dodaje kako želi poslati jasnu poruku kako Mostar treba rješenje koje odgovara građanima, a ne političkim strankama.

''Zbog nepostojanja izbora u Mostaru, građani ne samo da ne upravljaju gradom nego su i svi razvojni projekti zakočeni što nije kvalitetno ozračje za razvoj gospodarstva i dodatna zapošljavanja. Kozmetičkim uljepšavanjima ulica neće skloniti kamioni tegljači s prometovanja istima, niti se smanjiti njihov venecijanski dojam prilikom jesenjih kiša. Mostar treba odgovorne politike upravljanja i razvoja kojima Mostar nije izgovor već najljepši grad BiH'', priopćio je Ured za informiranje GO HDZ 1990 Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close