Odnesoše sve!

Mostar: Kradu i potporne stupove; Velika buka, Romi, građani i policija...

Vijesti / Flash | 24. 07. 2014. u 06:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklih desetak dana prema policiji učestali su pozivi stanovnika Mostara koji žive u blizini nekadašnje RK 'Razvitak'. Razlog pozivima su glasni zvukovi koji dopiru iz unutrašnjosti spomenutog objekta prilikom otuđivanja sekundarnih sirovina.

RK 'Razvitak' je prije nekoliko godina ograđen željeznom mrežom, dok su otvori zazidani betonskim elementima.

Ipak Romi su pronašli način kako da uđu u unutrašnjost objekta, koristeći merdevine, te skidajući ventilacijske otvore i druge metalne i željezne predmete kako bi ih prodali na otpadu sekundarnih sirovina. Buka koju pri tome Romi stvaraju je nesnosna, te su građani primorani zvati policiju.

"U većem broju slučajeva službenici policije obiđu 'Razvitak', bez ulaska u unutrašnjost objekta, ali pri tome ne nađu nikoga. Poneki put zateknu sumnjive osobe, legitimiraju ih i kažu im da istovare prikupljeni otpad. Kada se policajci udalje, Romi se vrate i pokupe istovareno", govore nam stanovnici obližnjih ulica.

Tako je i u srijedu navečer (oko 21:30) naočigled nekoliko prolaznika na parkingu iza 'Razvitka' u trenu izbjegnuta tragedija. Naime, po jedan maloljetni i punoljetni Rom su se ponovno vratili na mjesto događaja, te su pokušavali skinuti i potporni stup koji osigurava jedan dio betonske ploče u ruševnom stanju.

Velikim naporima potporni stup (dužine veće od 4 metra i velike težine) su uspjeli izbiti i oboriti na zemlju, a dio betonske ploče se ulegnuo zbog gubljenja oslonca. Stanovnici su ponovno zvali policiju, pa je na mjesto događaja stigla interventna patrola policije, ali nisu uspjeli nikoga naći ni u unutrašnjosti objekta.

Nakon niza ruševina na Bulevaru, te tzv. 'Staklene banke', RK 'Razvitak' je nova destinacija sakupljača sekundarnih sirovina, ali i potencijalna opasnost od daljeg devastiranja objekta i urušavanja istog, te potencijalne opasnosti po prolaznike i automobile.

Putem medija stanovnici su apelirali na nadležne službe i policiju da povedu malo više pažnje o ovakvim objektima i osobama, te na adekvatan način osiguraju objekte koji su napušteni i koji ubrzo mogu postati meta sakupljačima sekundarnih sirovina.

Kopirati
Drag cursor here to close