Istina boli

Mostar: Gradskoj upravi se ne sviđa što mediji pišu

Vijesti / Politika | 10. 12. 2014. u 15:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ono čime je gradska administracija generalno nezadovoljna je stav medija prema radu te administracije. Mediji pišu puno više o negativnim, nego o pozitivnim stvarima'', kazao je načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara Predrag Šupljeglav.

Dodao je kako je, po njegovom mišljenju, obilježavanje desetogodišnjice obnove Starog mosta u medijima prošlo gotovo nezapaženo, dok neke druge stvari, poput razmještaja državnih službenika i namještenika unutar gradske administracije, nezasluženo dobivaju puno prostora u medijima.

''Postoje stvari koje se tiču unutarnje organizacije unutar općinske ili gradske administracije koje nisu toliko bitne za medijsku promociju. Nikada nije objavljen članak da je u nekoj drugoj općini raspisan interni natječaj za neko radno mjesto, a u Mostaru se to prati kao da je to pitanje života ili smrti'', smatra Šupljeglav, nakon prvog sastanka u okviru izrade Komunikacijske strategije Grada Mostara.

Kada je u pitanju komunikacija Gradske uprave prema javnosti i medijima, po Šupljeglavovim riječima, zaključeno je kako ona nije sistematizirana te da postoji veliki prostor da se ta komunikacija unaprijedi.

Glasnogovornica OESS-a Meri Musa naglasila je kako je transparentnost rada lokalnih zajednica od ključne važnosti za sudjelovanje građana u javnom životu grada.

''Pristup informacijama jedna je od osnovnih preduvjeta aktivnijeg uključivanja građana u život lokalne zajednice i nadamo se kako će se poslovi rada na izradi Strategije nastaviti planiranom dinamikom. Provedba Strategija rezultirat će većom transparentnošću rada gradskih službi i uključivanjem građana u rasprave od javnog interesa'', rekla je Musa.

Inače cilj spomenute komunikacijske strategije je povećanje učinkovitosti i osiguranje transparentnosti rada stručnih službi Gradske uprave.

Kako je u izjavi za novinare kazao Šupljeglav, ovaj projekt, koji Gradska uprava Mostara provodi u suradnji s Misijom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u BiH, trebao bi zaživjeti tijekom sljedeće godine, a njegovom realizacijom doći će do poboljšanja kako interne komunikacije, unutar same gradske administracije, tako i eksterne komunikacije prema javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close