svjesni ekstremizma

Mostar: Građani nemaju povjerenja u vlast i pravosudni sustav

Vijesti / Flash | 09. 09. 2015. u 12:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Ministarstva sigurnosti BiH održali su u srijedu u Mostaru konzultativni sastanak o borbi protiv terorizma i akcijskom planu za prevenciju mržnje.

Na sastanku kojemu su nazočili predstavnici nevladinog sektora te predstavnici institucija Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije te općina iz istočne Hercegovine, predstavljena je Strategija Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma koju je usvojilo Vijeće ministara BiH u srpnju ove godine.

Po riječima stručne suradnice za borbu protiv terorizma Ministarstva sigurnosti BiH Lejle Čopelj, sastanak u Mostaru treći je u nizu, nakon sastanak u Doboju i Zenici, na kojem se lokalnoj zajednici i nižim razinama vlasti predstavlja spomenuti dokument.

"Cilj ovih sastanak je saznati koji su to problemi lokalnih zajednica, koji su strahovi te uključiti te zajednice u borbu protiv radikalizma, ekstremizma i terorizma u BiH", kazala je Čopelj.

U okviru konzultativnih sastanaka također se razgovara o akcijskom planu za prevenciju mržnje i borbu protiv nasilnog ekstremizma.

"Među građanima smo zabilježili nepovjerenje prema trenutnoj vlasti, pravosudnom sustavu, građani su svjesni pojave ekstremizma i radikalizma u društvu, a mi na ovim sastancima pokušavamo naći mehanizme kako se suprotstaviti tim pojavama", dodala je Čopelj.

Kopirati
Drag cursor here to close