Na mjestu događaja

Mostar: Dvojica 'pala' zbog krađe transformatora

Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2015. u 22:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Policijske uprave Mostar u utorak su uhitili A. Šetku i M. Salčina, koje su oko tri ujutro zatekli u mjestu Ćopi kod Drežnice, sjeverno od Mostara, u krađi dijelova transformatora.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije su potvrdili da su mještani prijavili nestanak električne energije, te je odmah nakon dojave na mjesto događaja upućena je policijska patrola.

Ovaj dvojac je uhvaćen u rastavljanju transformatora, kojeg su se domogli nakon što su prethodno srušili stup. "U tijeku je kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati u nadležnost županijskog tužiteljstva, a postoje pretpostavke da su njih dvojica i ranije krala dijelove s elektropostrojenja", rečeno je u MUP-u HNŽ.

Inače, ovakvih slučajeva krađe bakarnih dijelova s transformatora je bilo i ranije, a pretežno se obaraju stupovi, ali i dalekovodi. Ove krađe se uglavnom događaju sjeverno od Mostara u teško pristupačnim brdskim i planinskim predjelima. Do sada su elektroprivredna poduzeća u Hercegovini uložila milijunske iznose zbog počinjenja ovakvih krađi.

Kopirati
Drag cursor here to close