Džeparenje

Mostar: Dvije djevojke opljačkale stranca

Vijesti / Crna Kronika | 30. 05. 2016. u 10:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije ženske osobe u Mostaru su opljačkale stranog državljanina.

U nedjelju, 29.05.2016. godine oko 22,35 sati u PU Mostar obratio se strani državljanin T.V.G.(1977.) i D.B.(1963.) koji je tom prigodom prijavio da su mu dvije ženske osobe otuđile novčanik.

Djelatnici policije su utvrdili da su novčanik otuđile S.O.(1990.) i malodobna R.O.(1998.). O svemu je upoznat tužitelj.

U subotu 28. 05. 2016. godine u PS Neum obratila se N.Č.(1999.) iz Sarajeva i prijavila da je NN muška osoba na plaži hotela 'Sunce' otuđila crnu torbicu u kojoj se nalazio novac i mobitel.

Operativnim radom na terenu djelatnici policije su pronašli osobu N.G.(1996.) iz Ilijaša kod kojeg su pronađene otuđene stvari. S ovim djelom je upoznat Odjel kriminalističke policije.

Podsjetimo, Turisti koji posjećuju Mostar su na stalnoj meti džeparoša koji ih napadaju i potkradaju u sve većoj mjeri.

Neke od napadača sami turisti ili djelatnici okolnih ugostiteljskih objekata pa i trgovaca uspiju uhvatiti dok većina njih nakon napada uspije pobjeći, raniji su navodi mostarskih tiskovina.

Podsjetimo, Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a ranije je rekao kako je veliki problem taj što su većina napadača maloljetnici koji nemaju prijavljeno prebivalište u Mostaru. Oni, prema njegovim riječima, dolaze s područja cijele bivše Jugoslavije.

''Veliki su problem zakonske regulative. Mi imamo dobru suradnju s mostarskim Centrom za socijalni rad kojega u slučaju hvatanja osobe u činu krađe odmah kontaktiramo. Obzirom da se u velikoj većini slučajeva radi o maloljetnicima s drugim mjestom prebivališta i da Centar za socijalni rad nema smještajnih kapaciteta istina je da osobe bivaju puštene. To je veliki problem kojega pokušavamo riješiti s pojačanim policijskim kontrolama na frekventnim mjestima'', kazao je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close