Odluke

Mostar: DF ukazuje na povijesne pogreške HDZ-a i SDA

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 18:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Gradskog odbora Demokratske fronte Mostar sudjelovalo je na sastanku u vezi ponovnog pokretanja razgovora u vezi s rješavanjem problema oko višegodišnjeg neodržavanja izbora u Mostaru i neprovođenja odluke Ustavnog suda, priopćeno je iz DF-a.

Iako najavljeni dolazak stranaka sličnih po provenijenciji i određenju je izostao u zadnjem trenutku Demokratska fronta kao predstavnica građanske i multietničke opcije sudjelovala je u sastanku oko ponovnih razgovora i pokazala odgovornost parlamentarne stranke i opcije koja istinski brine o pravima i potrebama Mostaraca te svih građana Bosne i Hercegovine.

''Kao stranka koja u političkoj komunikaciji dosljedno inzistira na poštivanju i priznavanju temeljnih mostarskih principa, što predstavlja preduvjet sve daljne komunikacije između političkih aktera Demokratska fronta Mostar je i na održanom sastanku ponovila i potvrdila principijelnost u djelovanju i komunikaciji'', priopćeno je iz ove stranke.

Izaslanstvo DF Mostar predvođeno predsjednikom GO DF Mostar Mahmutom Trčalom i članom GO DF Mostar Tonijem Čugeljom na sastanku iznijela je niz stavki koje treba poštivati.

Demokratska fronta Mostar smatra da okupljanje stranaka za pokretanje razgovora za Mostar, ukoliko istinski želimo dobro i rješenje za Mostar i Mostarce ne može i ne smije biti bez preostalih zainteresiranih strana.

To su HDZ BIH, Koordinacija organizacija Srba u Mostaru, lokalne stranke koje u dogovoru i odgovornosti s drugima imaju mehanizme i moć konačnog rješavanja mostarske krize.

''Sve preostalo jeste produbljivanje krize okupljanjem jednih nasuprot drugih, što cijenimo nas ne može i neće vezati za istinska rješenja. U takvim sličnim pozivima bez svih predstavnika u Mostaru i u institucijama grada i države Demokratska fronta neće sudjelovati.  Demokratska fronta je stranka svih naroda i građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjerska, rasna, kulturna i druga određenja. Stranka koja Mostar čini i promatra kao kosmpolitsko okruženje susretanja svih ljudi, koji iskazuju pripadnost cijelom Mostaru, a ne njegovim dijelovima.
Po svojoj prirodnosti ne možemo biti dijelom isključivih nacionalnih grupacija'', priopćeno je iz ove stranke.

Demokratska fronta Mostar je stranka građana ljutih i razočaranih u višedesetljetne politike dvaju nacionalnih stranaka u Mostaru SDA I HDZ i smatramo ih isključivim krivcima za Mostarsku krizu i grad lošeg funkcioniranja i življenja za Mostarce.

''Svjesni smo da je razrješenje i postizanje dogovora za Mostar u ovom dijelu vremena u njihovim rukama. Nadamo se da će se to u budućem Mostaru mijenjati i da će nakon ovakve povijesne pogreške SDA I HDZ a, Mostar postati jedinstven i funkcionalan grad svih građana'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close