Policija na iskušenju

Mostar: Brojna razbojništva, a rješenja nema

Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2016. u 06:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više pljački uz korištenje vatrenog oružja se dogodilo u proteklom razdoblju na području Mostara i Hercegovine. Do danas nikakva informacija o rješavanju tih pljački nije stigla do javnosti od policije i tužiteljstva.

Čak nije bilo informacija o privedenim osobama. U ožujku ove godine dogodila se pljačka pošte u Drežnici odakle je, kako se neslužbeno navodilo, otuđen novčani iznos od oko 20 tisuća KM.

Travanj je donio pljačku zlatarnice u Međugorju. Tada je otuđen nakit u vrijednosti od oko 500.000 KM. Iz poduzeća Guma-M na Bišću polju i poduzeća Boreas također otuđen je znatan iznos novca.

Treba spomenuti i presretanje vozila sportske kladionice u Splitskoj ulici kada je otuđen iznos od oko 20.000 KM, i presretanje vozila EP HZHB u Rudarskoj ulici kada je otuđen novčani iznos od oko 80.000 KM.

Nedavno su se dogodila razbojništva na benzinskim crpkama kod Jablanice i Međugorja, kada su još uvijek javnosti nepoznate osobe pucale na vlasnika jedne od crpki i odakle je otuđen znatan novčani iznos. U nekim od ovih razbojništava korišteni su ukradeni automobili, a neki od njih su nakon izvršenja kaznenih djela zapaljeni.

Posljednje u nizu razbojništava dogodilo se u ponedjeljak ujutro, kada je više maskiranih osoba zaskočilo zaštitare od kojih je otuđen veći iznos novca.

Iz policije se samo uspije doznati kako je u potrazi za počiniteljima i da je istraga u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close