Karamarko optužuje

Most sa SDP-om pokušava srušiti vladu

Vijesti / Flash | 28. 05. 2016. u 14:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko optužio je u subotu Most da zajedno s SDP-om pokušava srušiti sadašnju vladu i na vlast vratiti Zorana Milanovića te poručio kako neće dopustiti da njemu osobno ili HDZ-u presuđuju stranački sudovi.

na mjesto nKaramarko je to kazao podnoseći izvješće općem izbornom saboru HDZ-a, gdje je kazao kako  te kako se vratioHDZ pune četiri godine bilježi pobjede ajsnažnije stranke i u poziciju za upravljanje državom.

"Pritom smo morali svladati negativno nasljeđe od protekle četiri godine i pokušaje unošenja razdora u stranku plasirane kroz medije, ali i na drugi načine. Četiri godine pokušavaju unijeti razdor u stranku, to čine i posljednjih tjedana, možda najvećom žestinom do sada, no kao što im nije uspjelo do sada, neće niti sada jer oni koji postavljaju ultimatume, donose ideološke presude bez ijednog dokaza, negiraju demokratske procedure skrivajući se iza lažnog puritanizma, oni koji žele nered i nefunkcionalnu državu ne mogu uspjeti, to im neće proći", poručio je Karamarko, javila je Hina.

Ustvrdio je kako vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka "pokušavaju srušiti isti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno, samo na razini medijskih spinova i podmetanja, samo na razini želja za osobnom promocijom, iza toga je praznina".

"Iza krinki koje padaju nema sadržaja, nema želje za rastom, nema želje za stvarnim promjenama, postoji samo prizemno politikantstvo, čije nasrtljivo djelovanje državu drži kao taoca, jer kako nazvati stalno kočenje bilo koje ideje koja Hrvatsku može povući prema naprijed, koja može zajamčiti dotok svježeg kapitala, koja može pokrenuti razvoj i otvaranje novih radnih mjesta", nastavio je Karamarko.

Naglasio je kako je HDZ imao i ima razumijevanja za Most.

"Gledali smo na nesnalaženje kao na posljedicu političkog neiskustva, kao na nešto što će brzo proći, ali Hrvatska nema vremena za čekanje, nema vremena za isprazne političke igre, nema vremena za još jedan neuspjeh, nema vremena za iscrpljivanje još jednim izborima i da treba jaku odlučnu vladu koja će štititi i promicati nacionalne interese, Hrvatska treba jak HDZ i na tom pitanju nećemo popustiti ni odostupiti", poručio je.

Karamarko je dodao kako neće pristati na "presudu nikakvog stranačkog suda bez iti jednoga argumenta".

"Neću dopustiti laž da sam ja osobno i svi mi kao stranka učinili nešto što se kosi s hrvatskim zakonima i nacionalnim interesima. Suradnja je uvijek kompromis i dogovor. Suradnja koja je ultimatum nije suradnja. To je prizemna ucjena na koju nikad neću pristati. To bi bila izdaja i vas i svih onih koji su nam na izborima povjerili mandat za vođenje države", rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako odgovornost polaže samo HDZ-u i hrvatskom narodu.

"Odgovoran sam vama, desecima tisuća koji ste mi povjerili još jedan mandat za vođenje HDZ-a, nikada vas neću izdati i iznevjeriti. Meni je domovina i interes našeg naroda na prvom mjestu i nikada neću dopustiti da zbog podmetanja, laži, orkestriranih napada pa i mržnje netko od nas ne može ponosno uzdignute glave hodati ulicom. Nikome neću dopustiti da nas ponižava, bez obzira s kojeg dijela političkog spektra dolazi. Ne bojim se ni napada ni laži ni objeda, istina je samo jedna, ona je budite sigurni na našoj strani. Obranit ću je jer ste mi vi za to dali mandat", dodao je.

Delegatima je poručio kako je snaga HDZ-a u zajedništvu te naglasio da je vlast za njega časno vođenje države i stvaranje preduvjeta za bolji život građana.

"S državom se nitko neće igrati. Naša domovina, koju smo teško izborili, iznad je svakog pojedinca i stranke. Dajem svoju riječ, od tog načela načela nećemo odustati, makar morali u još jednu bitku, i to u još jednu pobjedu. Budite bez brige, jer doista nećemo dopustiti da SDP i Most uspiju u svom naumu i sruše ovu reformsku vladu, vladu koja je pokrenula čitav niz reformi, koje zbog svojeg neiskustva i neodlučnosti dovode u pitanje. Nećemo dopustiti da sruše vladu i da na vlast ponovo vrate Zorana Milanovića", istaknuo je Karamarko.

Kopirati
Drag cursor here to close