Ponovljeni izbori

Moore pozvao Stočane da izađu na izbore

Vijesti / Flash | 18. 02. 2017. u 11:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Jonathan Moore, pozvao je građane Stoca da izađu na izbore 19. veljače te iskoriste svoje demokratsko pravo da izaberu svoje predstavnike u općinskoj vlasti.

''Građani Stoca sutra imaju demokratsko pravo izabrati svoje lokalne predstavnike. Vidjeli smo veoma ružnu situaciju 2. listopada 2016. godine kada je demokracija građanima Stoca ukradena'', izjavio je Moore u subotu na konferenciji za novinare u Mostaru.

Po njegovim riječima, na sutrašnjim izborima građani Stoca će putem privremenog ureda OSCE-a u toj općini imati potporu međunarodne zajednice.

''Drago mi je što ćemo putem našeg ureda u Stocu imati izravan kontakt s građanima i smatram da taj ured igra pozitivnu ulogu'', kazao je Moore.

Ponovljeni lokalni izbori za načelnika i općinsko vijeće u općini Stolac održat će se u nedjelju, 19. veljače.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandidiralo 68 osoba za općinsko vijeće dok će se o novom načelniku odlučivati između aktualnog načelnika i kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i neovisnog kandidata Mate Komšića.

Na izborima u Stocu bit će 19 biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji će raditi na terenu.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close