OSCE

Moore: Građani Stoca ne očekuju promjene poslije izbora

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 09:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Jonathan Moore poručio je ispred privremenog ureda OSCE-a u Stocu kako blisko prate situaciju u gradu.

''Mi smo veoma zahvalni i policiji, oni su prisutni danas ovdje u velikom broju, posebno kod biračkih mjesta. Sve je mirno u gradu, ljudi su u kafićima, za sada nema nikakvih problema, i to je dobro'', rekao je Moore okupljenim novinarima i dodao kako se nada da će mirno stanje trajati do kraja dana.

Dodao je i kako je jučer i prekjučer pričao sa Stočanima, koji nisu baš optimistični.

''Stočani nemaju ogromna očekivanja da će biti puno promjena u Stocu nakon izbora, ali ipak znaju da danas imaju pravo izabrati svoje lokalne predstavnike'', kazao je Moore, upozorivši opet na postojanje dvije škole pod jednim krovom u Stocu.

''Zgrada škole, u kojoj danas ima najviše biračkih mjesta, nažalost ima i dvije škole pod jednim krovom. Nadamo se da umjesto takve segregeacije i podjele možemo vidjeti vise primjera kvalitetnog obrazovanja u BiH'', poručio je Moore.

Kazao je i kako će privremeni ured OSCE-a u Stocu ostati otvoren još neko vrijeme.

''Naš ured u Stocu je privremen. Nemamo stalne resusrse u proračunu, ali recimo više od tri godine imamo privremeni ured u Maglaju. Koliko ćemo ostati ovdje ovisit će od lokalnih uvjeta i stanja u Stocu, kao i naših resursa'', zaključio je Moore i dodao da će se situacija u Stocu pratiti i kada se zatvori ovaj ured.

Kopirati
Drag cursor here to close