napredak

Mogherini impresionirana: BiH je dobra vijest

Vijesti / Flash | 14. 02. 2016. u 07:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u Munhenu s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sidurnost Federicom Mogherini, s kojom je razgovarao o europskom putu Bosne i Hercegovine.

Govoreći o predaji aplikacije za članstvo u Europskoj uniji, koja će se dogoditi u ponedjeljak, 15. veljače u Bruxellesu, visoka predstavnica Mogherini je rekla da je impresionirana uspjesima koje je Bosna i Hercegovina uspjela postići u kratkom razdoblju, od početka prošle godine do danas.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Mogherini s realiziranim ciljevima iz Reformske agende i s ekonomskim i političkim pokazateljima koji su u konstantnom pozitivnom porastu.

Mogherini je pohvalila napore vlasti u BiH, čestitala na vidljivom napretku i rekla da je BiH dobra vijest u vremenima kada ih ima veoma malo.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogherini su se sastali na marginama 52. Konferencije o sigurnosti, koja je okupila oko 600 svjetskih dužnosnika i koja se od petka održava u Munhenu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close