misija

MMF za razgovor o financijskim izazovima u BiH

Vijesti / Flash | 04. 04. 2015. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija Međunarodnog monetarnog fonda posjetit će u narednim tjednima BiH i sa domaćim vlastima razgovarati o financijskim izazovima sa kojima se suočava ova zemlja, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

Pozdravljajući formiranje vlasti na razini BiH i Federacije BiH, Atojan je rekao da će misija MMF-a sa dužnosnicima razgovarati o konkretnim politikama koje je potrebno poduzeti u narednom razdoblju.


"Ova posjeta bit će iskorištena da bi se razgovaralo i o modalitetima budućeg aranžmana sa BiH. U ovoj fazi preuranjeno je spekulirati o specifičnostima okvira aranžmana", rekao je Atojan za "Dnevni avaz".

Atojan je poručio da je revnosno provođenje prijeko potrebnih reformi, na čemu je MMF spreman podržati BiH, najbolji način da se osigura nastavak financijske podrške, jer financijska pomoć od ove međunarodne institucije dolazi samo kao podrška jakoj politici i reformama.

"Do sada smo uočili samo ograničen napredak u provođenju politike dogovorene u okviru stand by-aranžmana koja je usmjerena na suzbijanje trenutne javne potrošnje, uključujući troškove povlaštenih umirovljenika, poboljšanja naplate poreznih obaveza i borbe protiv poreznih prevara, jačanje stabilnosti financijskog sektora i nadzora banaka, te poboljšanje funkcionalnosti tržišta rada", objasnio je Atojan.
On je dodao da će posebne mjere morati biti definirane u okviru programa koji će proisteći iz predstojećih pregovora.

Kopirati
Drag cursor here to close