Nezadovoljni radom

Mladež HDZ 1990 izglasala nepovjerenje predsjedniku OO Tomislavgrad

Vijesti / Flash | 13. 04. 2014. u 09:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladež HDZ 1990 Tomislavgrad izglasala je nepovjerenje dugogodišnjem predsjedniku Općinskog odbora HDZ 1990 Mati Kelavi, priopćeno je iz Ureda za informiranja Mladeži HDZ 1990 Tomislavgrad.

Rezultat je to zaključaka s prošle sjednice održane u srijedu, 9. travnja, na kojoj je članstvo, predvođeno Mladeži, izrazilo svoje nezadovoljstvo radom Općinskog odbora te zatražilo ostavku predsjednika.

Iako je tom prilikom od Kelave predlagano da novo vodstvo čine Filip Andrić kao član Predsjedništva HDZ 1990 i Mario Mašić, zastupnik u Općinskom vijeću Općine Tomislavgrad, takav prijedlog je samo dobio glasove starijih članova Općinskog odbora dok je Mladež bila jednoglasna u svome stavu da se na ovakav način neće ništa promijeniti.

"Sa šest glasova za i osam suzdržanih ovakav prijedlog nije izglasan, te je sjednica prekinuta", istakli su iz Mladeži HDZ 1990 Tomislavgrad, napomenuvši da se nastavak sjednice i biranje novog rukovodstva očekuje iza Uskrsnih blagdana.

Razlog izglasavanja nepovjerenja već sada bivšem predsjedniku Mati Kelavi, a ujedno i poruka drugim starijim članovima ove stranke Mladež je iskazala na način što su nezadovoljni samim radom Općinskog odbora seniora, rezultatima na prošlim i pretprošlim izborima koji su bili porazni, nezadovoljni svojom pozicijom i načinom donošenja odluka koji nije ni približan onom demokratskom. "Nezadovoljni smo postojanjem jednoumlja i indoktrinacije", poručili su iz Mladeži HDZ 1990 Tomislavgrad.

O promjenama u rukovodstvu općinske organizacije HDZ 1990 Tomislavgrad predvođeni Matom Kelavom, za Fenu je prije održavanja sjednice potvrdio predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije Boro Krišto.

Krišto, koji je ujedno i dopredsjednik stranke te zastupnik u
Zastupničkom domu Federalnog parlamentu kazao je kako Županijski odbor također nije zadovoljan rezultatima ove podružnice koji su ostvareni na proteklim izborima.

"Tijekom rasprave na općinskom odboru naše stranke u Tomislavgradu održanom u srijedu gdje je bio nazočan i predsjednik Središnjeg odbora HDZ 1990 Nediljko Rimac iskazan je visoki stupanj suglasnosti da do promjena u općinskoj organizaciji u Tomislavgradu mora doći", istaknuo je Krišto.

Uz podršku novog rukovodstva ove stranke na čelu sa Martinom Ragužom u Županijskom odboru u mišljenja da HDZ 1990 u Tomislavgradu zaslužuje više i bolje uz postojeći potencijal koji imaju s naznakama rasta novih članova.

"Mi nismo zadovoljni da smo treća stranka po rezultatima izbora u Tomislavgradu te ponavljam ono što sam prenio na sastanku općinskog odbora , da treba otvoriti novi put mladim ljudima, ljudima sa vizijom, energijom i siguran sam da mogu napraviti dosta toga pozitivnog u ovoj općini", istakao je Krišto .

Kopirati
Drag cursor here to close