Sloboda

Mladen Ivanković Lijanović pušten iz pritvora

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2014. u 08:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Ivanković Lijanović pušten je iz pritvora nakon što je tijekom noći ispitan u Tužiteljstvu BiH.

''Ne znam zašto sam uhićen. Jučer su mi rekli da sam uhićen, danas su me pustili. Sve to neće nas spriječiti u vođenju izborne kampanje”, izjavio je za BHT predsjednik Narodne stranke Radom.

Nada Dalipagić, odvjetnica obitelji Lijanović, potvrdila je medijima kako protiv Mladena Ivankovića Lijanovića neće biti predloženo određivanje mjere pritvora dok će se o pritvoru za ostale, koji su uhićeni u akciji Meso, državno tužiteljstvo očitovati iza podneva.

Inače, odvjetnica Dalipagić, medijima je potvrdila da su se Lijanovići tijekom ispitivanja izjasnili kako nisu krivi za ono za što ih se tereti u ovoj slučaju.

Inače, Tužiteljstvo BiH se pohvalilo kako je u proteklih deset dana realiziralo više opsežnih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina, krijumčarenja i terorizma, u kojima je slobode lišeno više desetina osumnjičenih.

U ponedjeljak, 1. rujna, u predmetu "Miće" slobode je lišeno 13 osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića. Dan kasnije, u akciji kodnog naziva "Džoker“ lišeno je slobode 14 osumnjičenih za krijumčarenje akcizne robe, najviše cigareta.

U četvrtak, 4. rujna uslijedilo je uhićenje osumnjičenih za genocid i ratne zločine, dok je 5. rujna, u akciji "Damask“ lišeno je slobode 16 osoba, osumnjičenih za kaznena djela koja imaju veze s terorizmom.

U nedjelju, 7. rujna, u sklopu akcije "Global“ lišeno je slobode osam osumnjičenih za organizirani kriminal i međunarodno krijumčarenje kokaina i heroina. U ponedjeljak, 8. rujna, uslijedila je akcija "Kavala“ u okviru koje je uhićeno deset osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i krađu skupocjenih motornih vozila, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju.

U srijedu, 10. rujna, u akciji kodnog naziva "Meso“, koja je, također, provedena po nalogu Tužiteljstva BiH lišeno je slobode 11 osoba i izvršeni pretresi na 17 lokacija.

Tužiteljstvo je objavilo kako se radi o jednoj od najvećih akcija u postdaytonskoj BiH, usmjerenoj na borbu protiv organiziranog kriminala i poreznih utaja.

Kopirati
Drag cursor here to close