Suradnja

'Mislim da se radi o prijateljstvu': Dodik najavio sastanak s Putinom

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 10:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je za srpanj sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

''To je dio jedne komunikacije koja je redovna i koja daje rezultate'', ustvrdio je Dodik.

Ističući da iako RS ima dobru suradnju s Ruskom Federacijom, koja je na ekonomskom planu prisutna u RS, Dodik je u izjavi novinarima rekao da ta zemlja, ni Putin nikada nisu rekli da je RS njihova interesna zona.

''Mislim da se radi o prijateljstvu. Rusija je dobar partner i nikada od njih nismo imali nikakvih zahtjeva. To što ne funkcionira Zapad i Rusija ne znači da mi trebamo biti kolateralna šteta'', tvrdi Dodik.

Istovremeno je istaknuo da RS ima dobru suradnju i sa zemljama zapada te da je imao i ranije sastanke sa dužnosnicima SAD-a, bivšim predsjednikom Billom Clintonom, nekadašnjim njemačkim kancelarom Gerhard Schröderom…

RS je, kaže, usmjerena ka EU, a nastavit će suradnju i s Kinom, jer je to zemlja značajna za dobre projekte.

Entitetski predsjednik je ponovio da RS nije orijentirana ka NATO savezu i da "to postaje problem“, ali da je to stav svih političkih faktora iz tog bh. entiteta.

Dodik je još jednom izrazio nezadovoljstvo jer postoje, ustvrdio je, dupli standardi i kod MMF-a, jer RS je uskraćen novac od kredita, iako je ispunila sve zahtjeve, "a Federacija i državni nivo to nisu uradili".

 

Kopirati
Drag cursor here to close