Stotinjak prosvjednika

Mirnim skupom u Mostaru obilježena godišnjica prosvjeda građana

Vijesti / Flash | 07. 02. 2015. u 12:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko stotinjak građana Mostara danas je na Španjolskom trgu obilježilo godišnjicu građanskih prosvjeda, održanih 7. veljače 2014. godine.

Građanima su se obratili Muharem Hindić Mušica, neformalni vođa mostarskih prosvjeda, Edin Vejzović, član mostarskog Plenuma građana, i Amela Sarić.

Hindić, koji je sa malobrojnom skupinom građana tijekom cijele godine u isto vrijeme izražavao svoj revolt plakatima i prisustvom na Španskom trgu, govorio je o nužnosti političkih promjena u kojima mladi i nezaposleni trebaju izboriti svoje mjesto i preuzeti odgovorne funkcije.

''Ova vlast je loša i hoćemo da je srušimo. Došli smo da kažemo ne, paljevinama i ne, nasilju“, rekao je Hindić.

S dozom rezignacije na odnos građana Mostara, Amela Sarić pozvala je okupljene da nastave raditi na otrežnjenju građana Mostara, prenosi Anadolu Agency.

''Sami smo krivi, imali smo priliku na općim izborima ne glasovati za istu vlast. Tko nam je kriv? Imali smo oči, imali smo uši i nismo se opametili“, naglasila je Sarić.

Građani okupljeni simbolično u pet do 12, razišli su se sa Španjolskog trga u 13,30 minuta.

Skup je osiguravao veliki broj pripadnika Policijske uprave Mostar.

Prosvjedi nezadovoljnih građana u više gradova u BiH, 7. veljače prošle godine, prerasli su u nasilne kad je u Tuzli, Zenici, Sarajevu i Mostaru zapaljeno više zgrada županijskih i državnih institucija, među kojima i zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close