Vodostaji u opadanju

Mirna noć u Željeznom polju i Kaknju; klizišta u Visokom nisu ugrozila živote

Vijesti / Flash | 20. 01. 2015. u 09:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija u Željeznom Polju je stabilna, a odroni koji su bili na putu su uklonjeni i promet se odvija normalno'', kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović.

Dodao je da će Općina Žepče poslati još strojeva za sanaciju puta, jer je na nekoliko mjesta potrebno nasuti šljunak u kanale.

''Kada god pada kiša, postoji doza straha da bi se katastrofa mogla ponoviti, ali nove aktivacije klizišta nije bilo'', zaključio je.

Na području općine Kakanj jučer nije bilo pokretanja novih klizišta niti aktiviranja starih. Ekipe Službe civilne zaštite Općine Kakanj su i dalje na terenu, ali smatraju da je prestanak padalina smanjio mogućnosti za klizišta.

Rijeka Bosna jučer je predstavljala prijetnju, ali danas se povukla u korito.

''Bosna se povukla gotovo metar i sada je situacija u potpunosti stabilna'', kazao je šef Službe civilne zaštite Općine Kakanj Nurudin Hrust.

Klizišta koja su aktivirana jučer na području općine Visoko, usljed obilnih padalina, nisu ugrozila ljudske živote niti materijalna dobra, utvrdila je Služba civilne zaštite nakon obilaska terena.

Pomoćnik Općinske načelnice za poslove Civilne zaštite Dragan Božičković je kazao da je klizište u naselju Pertac predstavljalo prijetnju da ugrozi jedan stambeni objekt, ali da je sada sanirano i pod stalnim je nadzorom.

Rijeke Bosna i Fojnica su bile u porastu, ali nisu predstavljale probleme pri odvijanju prometa. Te dvije rijeke jutros se povlače u svoja korita.

Božičković je naveo da se Bosna manjim dijelom izlila u naseljima Podvanj, Donje Moštre i Dobrinje, ali da se polako povlači.

''Stanje na području Općine Ilidža se normalizira, voda se povlači u svoja korita i sve putne komunikacije su prohodne'', potvrdio je dežurni u Operativnom centru Županijske uprave civilne zaštite Sifet Čengić.

''Pripradnici službe civilne zaštite Općine Ilidža su stalno na terenu gdje pružaju pomoć ugoreženom stanovništvu. Situacija u ilidžanskim naseljima, te u Općini Novi Grad koja su poplavljena zbog obilnih kišnih padalina, jutros se normalizira''. kazao je Čengić.

Istaknuo je da je visina vodostaja na rijeci Bosni,mjerno mjesto Reljevo, jutros u 8.00 sati iznosio je 350 cm što ukazuje na tendenciju opadanja, s obzirom da je od jučer u 16.00 sati razina opala za 85 cm.

Ekipe Civilne zaštite Sarajevske županije i Federalne uprave Civilne zaštite su i danas na terenu i prate situaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close