Odmrzavanje

Mirjana Marković o bogatstvu: U Moskvu sam došla s dvije haljine i kutijom aspirina

Vijesti / Flash | 30. 10. 2014. u 11:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila je da ni ona, ni njezin pokojni suprug, kao ni njihova djeca, nemaju, niti su ikad imali imovinu u zemljama Europske unije.

Kako prenosi Tanjug, Marković je za Večernje novosti povodom veijsti o odmrzavanju imovine obitelji Slobodana Miloševića u zemljama Europske unije, rekla: "Sve što imamo je u Srbiji".

''U Požarevcu imamo kuću koju smo voljeli i koju volimo. U njezinom dvorištu počiva Slobodan. U Beogradu imamo kuću od čije rente smo se dijelom izdržavali, a tu kuću danas ne možemo ni izdati, ni prodati. To je jedina naša imovina'', tvrdi Mira Marković.

Dodala je kako su priče o milijardama koje je njezina obitelj iznijela u Rusiju "besmislice". Na pitanje od čega živi u predgrađu Moskve sa sinom, Marković je odgovorila da živi od mirovine od 58.000 dinara (oko 486 eura).

''Slobodan je jedini predsjednik države, valjda u svijetu, koji nije imao pravo na svoju mirovinu. Priče da smo sve što smo mogli iznijeli iz Srbije, na račune raznih banaka, su najobičnije projekcije onih koji bi, da su na našem mjestu bili, živjeli u izobilju'', rekla je i dodala i da je u Moskvu stigla s prtljagom u kojem su bila tri para naočala, dvije suknje, dva džempera i jedno pakiranje aspirina.

''Govorim istinu. Tko hoće da vjeruje neka vjeruje. Tko neće - ne mora'', zaključila je Mira Marković.

Podsjećamo, EU je 2000. godine zamrznuo imovinu Miloševiću, njegovoj supruzi Mirjani, sinu Marku, bivšem srbijanskom predsjedniku Milanu Milutinoviću, bivšem ministru obrane Dragoljubu Ojdaniću i drugima.
Odmrzavanje je potvrđeno jučer.

Kopirati
Drag cursor here to close